Wat gebeurde er met Frank Ocean op Coachella? (2024)

Wat gebeurde er met Frank Ocean op Coachella? (1)

Frank Oceaanwas zonder twijfel de meest verwachte headliner op Coachella 2023. Voorafgegaan door wereldberoemde acts als Bad Bunny enZWARTPINK, markeert dit paar Coachella-concerten de eerste keer dat Ocean in het openbaar optrad sinds zijn tour eindigde in 2017 en de incarnatie van Coachella in 2020 niet doorging. Onnodig te zeggen dat er op zondagavond veel druk was tijdens het rijden, toen fans werden getrakteerd op een langverwachte uitvoering van verschillende nummers die Ocean nog niet eerder in het openbaar had gespeeld, hoewel het zeker niet zonder een paar minpuntjes en controversiële momenten ging.

Treedt Frank Ocean nog steeds op bij Coachella?

De eerste tekenen van problemen begonnen op zondagavond te borrelen, slechts enkele minuten voordat de set van Ocean op het programma stond (trefwoord:gepland) beginnen. Voor alle andere artiesten dat weekend zorgde Coachella voor een online livestream van hoge kwaliteit, zodat fans die het festival niet persoonlijk konden bijwonen, toch hun favoriete artiesten en langverwachte sets online konden zien. Nadat de sets van Bad Bunny en BLACKPINK zonder problemen online waren gestreamd, verwachtten fans hetzelfde van Ocean's set op zondagavond, maar naarmate de minuten dichter bij de showtime tikten, merkten fans dat Ocean's naam plotseling ontbrak in het YouTube-streamingrooster.

Er begon een snelle online strijd waarbij sommigen het ergste vreesden; in het bijzonder dat Ocean volledig uit het festival was gestapt en niet zou optreden. Na enige verwarring maakte Coachella een formele aankondiging dat Ocean niet uit het festival zou stappen, maar dat zijn optreden niet live naar de fans zou worden gestreamd. De aankondiging leidde tot enige begrijpelijke verontwaardiging online: Ocean is berucht om zijn schilfering als het gaat om concertoptredens, en gezien het feit dat het bijna zes jaar geleden is sinds zijn laatste tournee, is het veilig om te zeggen dat velen verwachtten het langverwachte optreden te kunnen streamen.

Ocean betrad uiteindelijk een uur later het podium dan oorspronkelijk was gepland, maar hij trad inderdaad op. Vanaf nu wijzen alle aanwijzingen erop dat Ocean zijn belofte nakomt en ook optreedt tijdens de slotshow op zondagavond van volgend weekend.

Waarom werd de Coachella-set van Frank Ocean uitgesteld?

Wat gebeurde er precies tijdens de set van Ocean? Zoals ik al zei, het eerste teken van problemen was het plotselinge ontbreken van een livestream, maar dat was nog niet het einde. Hoewel we het toen nog niet wisten, zou Ocean in het uur tussen het moment waarop hij zou optreden en de daadwerkelijke start van zijn optreden het aanvankelijke plan voor zijn podium schrappen. Dit leidde naar verluidt tot vertraging en veroorzaakte enige wrijving met de organisatoren van Coachella. Naar verluidt had Ocean oorspronkelijk gepland dat zijn podium een ​​ijsbaan zou bevatten met talloze skaters die als dansers optreden, maar nam hij een plotselinge beslissing om het idee van de ijsbaan te schrappen nadat hij dagen eerder zijn enkel had geblesseerd.

VolgensTMZ: “Een van de grote veranderingen betrof het gebruik van een ijsbaan, die is gebouwd voor Franks set. Een andere bron met directe kennis vertelt ons... een casting director nam in maart contact op met een aantal in L.A. gevestigde hockeyteams voor een niet-gespecificeerd betaald optreden. Toen de skaters eenmaal bij de auditie waren, zagen ze Frank aanwezig. Er is ons verteld dat tijdens de auditie duidelijk werd dat het voor zijn Coachella-set was - en dat er meer dan 100 hockeyspelers werden gecast. Ze repeteerden op een verhoogde ijsbaan in Paramount Studios en werden zelfs met de bus naar Coachella gebracht voor een generale repetitie de week voor Franks show.

Nogmaals, we wisten dit toen nog niet, maar de last-minute setwijzigingen zorgden naar verluidt ook voor enige frustratie bij het Coachella-festivalmanagement: Muzieknieuws outlet Festival Owl legde in een langeTwitter-thread: “Frank trok ook persoonlijk op het laatste moment de stekker uit de livestream, wat bij velen in Coachella-monden een zeer zure smaak achterliet. Uiteindelijk, en ik citeer - het leek gewoon niet alsof hij daar wilde zijn, maar verplicht was om te zijn. Alles (inclusief hij) viel op het laatste moment uit elkaar. Verwacht geen verslaggeving van het festival over de set. Iets wat ongekend is in de geschiedenis van Coachella. De relatie zit momenteel niet op een goede plek.”

Waarom waren fans boos over de Coachella-set van Frank Ocean?

Na de urenlange vertraging en de verontwaardiging over de livestream betrad Ocean eindelijk het podium, maar dat was niet het einde. In plaats van de gespeculeerde ijsbaan, omvatte Ocean's podiumopstelling enorme schermen waar hij het grootste deel van de voorstelling achter stond. Festivalgangers keken naar hem op het scherm, niet persoonlijk, wat voor velen een bron van frustratie was. Ocean zat ook voor een groot deel van zijn set (opnieuw, mogelijk vanwege de eerder genoemde enkelblessure), en had niet eens een microfoon in de hand tijdens het optreden, wat veel fans riepen op Twitter:

Deze nigg* trad NIET op ???pic.twitter.com/SxcuWwi0mk

— Joel Ferguson (@JWIMYS)17 april 2023

Naast dat hij grote delen van zijn set zittend of achter een scherm doorbracht, overhandigde Ocean een stuk van zes nummers van zijn reeds uitgestelde set aan DJ Crystallmess, die remixen speelde van Ocean-hits als "Chanel" en "Nikes", terwijl Ocean zonder microfoon op het podium danste. Veel fans waren verder gefrustreerd dat Ocean zo'n groot deel van een beperkte set zou weggeven en dan niet eens de moeite zou nemen om zijn nummers live uit te voeren, vooral als je bedenkt hoe zelden hij optreedt en hoe lang er werd uitgekeken naar de Coachella-set.

Ocean eindigde de avond ook op een laag pitje: dankzij het feit dat hij een uur later begon dan verwacht, moest hij zijn set eerder beëindigen dan gepland vanwege de ingebouwde avondklokregels van Coachella.

Begon de set laat, liet ze het niet live streamen, en beëindigt de set nu vroeg... Frank Ocean, je zult de dag betreurenpic.twitter.com/j4oB4WgyXO

— ⏤͟͟͞͞ ★ (@trapssoul)17 april 2023

Het is niet verwonderlijk dat de stemming online niet bijzonder positief is. Zoals eerder vermeld, is Frank Ocean redelijk berucht omdat hij vlokkig en inconsistent is als het gaat om uitvoeringen. Sommigen hebben gespeculeerd dat Ocean's gebrek aan recente uitvoeringen mogelijk te maken heeft met een familietragedie. In 2020 kwam de 18-jarige broer van Ocean om het leven bij een auto-ongeluk, en volgensWoestijn zon, bracht de artiest hulde aan zijn overleden broer tijdens zijn Coachella-set: "Mijn broer en ik, we kwamen vaak naar dit festival, en ik heb het gevoel dat ik hier de helft van de tijd naar toe werd gesleept... Ik weet dat hij zo opgewonden zou zijn geweest om hier vandaag met ons allemaal te zijn, en ik wil je bedanken voor de steun en de oren en de liefde gedurende al die tijd."

Gezien dit verwoestende persoonlijke verlies is het begrijpelijk dat Ocean misschien niet helemaal klaar is om op te treden, maar veel trouwe fans uitten toch online hun ongenoegen over de tumultueuze set:

luisteren. deze fanbase is gewend om kruimels te ontvangen, maar dat betekent niet dat we die kruimels als goed moeten accepteren en doen alsof we er dankbaar voor zijn. Frank die bevestigt dat een nieuw album otw is, rechtvaardigt de rest van zijn acties van gisteravond niet.

— Frank Ocean Dagelijks (@TeamFrankDaily)17 april 2023

Dit is natuurlijk niet het einde van Ocean's tijd op Coachella, een festival dat beroemd is om zijn line-up van twee weekenden. Ocean staat gepland om aanstaande zondag 23 april het podium te betreden voor een nieuwe set. Er is nog genoeg tijd voor Ocean om een ​​volwaardige iteratie van zijn geplande optreden, ijsbaan en zo op te zetten.

(Uitgelichte afbeelding: Jeff Kravitz, FilmMagic / Getty Images)

Heb je een tip die we moeten weten?[emailprotected]

Wat gebeurde er met Frank Ocean op Coachella? (2024)

FAQs

What happened with Frank Ocean at Coachella 2023? ›

Then Ocean himself said it “wasn't what I intended to show,” and canceled his performance for Coachella's second weekend, a move his reps claimed was made on a doctor's orders due to a leg injury.

Why did people not like Frank Ocean at Coachella? ›

The fan noted the performance was especially disappointing for those who traveled long distances just to see Ocean. Some reviews of Ocean's performance were critical: Variety called Ocean's set a “disappointing mess,” citing low energy, “bizarre” pacing and the late start.

How much did Coachella pay Frank Ocean? ›

Billboard reported that Ocean's Coachella paycheck was set at $4 million for each performance: their report explains, however, that Blink-182 charges the same headlining fee and had to be paid that $4 million to take over Ocean's slot.

Who will replace Frank Ocean at Coachella 2023? ›

Behind-the-scenes intrigue was rampant, as Ocean was replaced by Blink-182, whose classic lineup had reunited with a set on Friday of Coachella's opening weekend, and by an electronic-music all-star team of Skrilliex, Fred Again.., and Four Tet.

Did Frank Ocean drop out of Coachella 2023? ›

Frank Ocean drops out of Coachella 2023, weekend 2 lineup released - ABC7 Los Angeles.

Has Frank Ocean said anything about Coachella? ›

"My brother and I came to this festival a lot," he said as he recalled his memories of braving the desert with his brother's encouragement to see Rae Sremmurd. "I know he would have been so excited to be here with all of us. I want to say thank you for the support and the years, and the love all this time.

Why did Frank Ocean sue Ariana Grande? ›

It all started after a fan named Shannon apparently tweeted (and then deleted) a rumor she'd heard about Ocean threatening to sue Grande because she used a cover of his song "Close to You" as the interlude for her Sweetener World Tour.

Did Frank Ocean lip sync at Coachella? ›

He lip-synced most of his songs

According to reports, the 35-year-old only sang a select few of his songs such as Self Control, Bad Religion and the beginning of Nikes. Frank then chose to lip-sync the rest of his songs.

Does Jay Z like Frank Ocean? ›

Jay-Z has praised Frank Ocean and said that the R&B star “has some of the best music that we've ever heard.” The rapper made the comment in an Alicia Keys-hosted Twitter Space earlier this week.

How much did Blink-182 get paid for Coachella? ›

His weekend-two replacement, Blink-182, is reportedly being paid his $4 million rate, and the festival will need to cough up some more for Skrillex, Four Tet, and Fred Again's additional set. But that still leaves Coachella with an unused ice rink — sorry, ice pad, according to Billboard.

Who took over for Frank Ocean Coachella? ›

Blink-182, Skrillex, Four Tet, and Fred Again replacing Frank Ocean as Coachella 2023 Sunday night headliners. The news comes after Ocean pulled out due to two fractures and a sprain in his left leg, per his representatives.

Who is closing the Coachella acts? ›

Skrillex, Four Tet and Fred again to close out Coachella after Frank Ocean pulls out.

Who is taking Frank Ocean's spot? ›

Meanwhile, TMZ is reporting that Blink-182 will be taking over Ocean's headlining slot. During the first weekend, the original lineup of Mark Hoppus, drummer Travis Barker and co-vocalist and guitarist Tom DeLonge reunited for their first performance since 2014.

Who will be at Gulf Coast Jam 2023? ›

Pepsi Gulf Coast Jam will make its return to Panama City Beach, Florida from June 1 - 4 2023. Confirmed as the four headliners are Kenny Chesney, HARDY, Miranda Lambert and Kane Brown.

Who is replacing Frank Ocean as headliner? ›

Blink-182 Replacing Frank Ocean as Coachella 2023 Headliner | Pitchfork.

How did Frank Ocean ruin Coachella? ›

The 35-year-old arrived onstage an hour late, despite Coachella's strict curfew. His last-minute decision to axe an on-stage ice rink, along with the 120 performers who were to skate across it during his performance, was the apparent cause of the hold-up, with a crew working furiously backstage to melt the ice.

Did Frank Ocean want to perform at Coachella? ›

While Ocean is interested in making money, the source tells Billboard, he is not interested in going on tour and or being a festival headliner right now, noting that the Coachella performance was an effort to fulfill a commitment he made to Goldenvoice president and CEO Paul Tollett in 2020 and was never meant to serve ...

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 5363

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.