Soorten traplopers (materialen en installatie) (2024)

In deze gids voor traptapijtlopers vindt u de verschillende gebruikte tapijtmaterialen, hoeveel ze kosten, de afmetingen van de tapijtlopers en tips voor het installeren ervan.
Soorten traplopers (materialen en installatie) (1)Traplopers zijn stukken tapijt die niet echt de volledige breedte bedekken van de trap die ze gebruiken. Ze worden meestal gecombineerd met betegelde of hardhouten oppervlakken voor extra grip. Ze kunnen in een grote verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen komen.

Ze kunnen ook in een wisselend aantal breedtes en zelfs lengtes komen, aangezien trappen enorm variëren. In dit artikel zullen we onderzoeken wat de verschillende soorten traplopers zijn.

Inhoudsopgave

Waarom een ​​traploper aanschaffen?

Soorten traplopers (materialen en installatie) (2)Er zijn veel redenen waarom u een tapijtloper voor uw trap zou moeten toevoegen aan uw lijst met dingen die u voor uw huis kunt doen. Een van de meest voorkomende en voor de hand liggende is dat het de veiligheid garandeert.

Het ding met betegelde of houten trappen is dat hoewel ze vrij esthetisch zijn, ze ook zeer gladde oppervlakken kunnen hebben. Dit kan gevaarlijk zijn voor kinderen, huisdieren of zelfs mensen in het huishouden in het algemeen.

Het toevoegen van een traptapijtloper vermindert het gevaar door slippen tot een minimum te beperken. Het is ook een geweldige manier om comfort toe te voegen, omdat het zacht aan de voeten is. Naast dit alles zorgt het laten lopen van een traptapijt er ook voor dat uw ritten stiller de trap op en af ​​gaan.

Het is een geweldige manier om stijl en een extra designelement aan je trap toe te voegen. De tapijtloper kan gemakkelijk het middelpunt van elke trap zijn. Dit is waarom je heel selectief moet zijn met betrekking tot de tapijtloper die je kiest.

Er zijn er tweesoorten tapijtrunner stijlen. Er is de op maat gemaakte en de vooraf gemaakte. Kant-en-klare tapijtlopers hebben meestal veel patronen, terwijl de meeste op maat gemaakte tapijtlopers zijn gemaakt van kamerbreed of een soortgelijk speciaal materiaal.

Hier zijn enkele van de meest populaire soorten traplopers voor thuis.

Wollen loper

Wollen tapijthardlopers zijn gemaakt van wol die van schapen is afgeschoren. Hoewel wol in principe wordt beschouwd als een hoogwaardig product, is het allesbehalve delicaat. Het is zeer veerkrachtig en duurzaam en kan zelfs een verrassend lange levensduur hebben als het goed wordt onderhouden.

Er wordt gezegd dat wol tientallen jaren mee kan. Wollen tapijtlopers gaan gemakkelijk langer mee dan andere tapijtlopers van synthetische vezels. Het kan zijn oorspronkelijke kleur goed behouden omdat de hoofdstructuur van wol de kleurstof vasthoudt en deze zeer goed accepteert.

Het heeft een natuurlijke oppervlaktecoating die vlekken op waterbasis kan weerstaan, dus morsen zal niet zo'n groot probleem zijn. Mocht er toch gemorst worden, dan is de vlekverwijdering ongecompliceerd.

Een ander voordeel van een traploper van wollen tapijt is de geluidsreductie. Dit geldt vooral voor hoogpolige wollen vloerkleden. Laagpolige of platgeweven tapijten zijn echter het beste voor trappen.

Het is ook milieuvriendelijk. Wol is niet alleen gemakkelijk te onderhouden, het werkt ook als een effectieve isolator. Het kan tijdens de koude maanden warmteverlies in uw trappenhuizen verminderen en tijdens de hete zomermaanden een hoge binnentemperatuur en luchtvochtigheid matigen.

Wol mengsels

Soorten traplopers (materialen en installatie) (3)Tapijtlopers van wolmengsels zijn warm, maar vaak niet zo warm als echte of echte wol. Het biedt een hogere isolatie dan de andere gemengde synthetische stoffen in nylon enpolyester vloerkledenof vergeleken met meer natuurlijke stoffen zoals zijde en katoen.

Als je de uitstraling en het gevoel van hoogwaardige wol wilt krijgen zonder het hoge prijskaartje dat er meestal mee gepaard gaat, kunnen tapijtlopers van een wolmix een goede vervanging zijn.

Tapijtlopers van een wolmix zijn bijzonder goed in het behouden van de warmtegevende eigenschappen van echte wol, terwijl ze tegelijkertijd kunnen worden gecombineerd met andere stoffen en vezelsoorten die het algehele uiterlijk en de prestaties van zuivere wol tegen veel lagere kosten kunnen verbeteren.

Dezesoorten tapijtenzijn een product van slimme engineering en iets waar u echt rekening mee moet houden. Het trouwt tegelijkertijd met kwaliteit en betaalbare kosten.

Kunststof loper

Soorten traplopers (materialen en installatie) (4)Zie deze kunststof tapijtloper opAmazon [gesponsorde link]

Als je ooit hebt gezien wat een plastic tapijtloper is, is het in feite een buigzaam of kneedbaar soort plastic dat op de tapijtoppervlakken wordt gelegd om ze min of meer te helpen beschermen. Ze zijn geweldig wanneer ze worden gebruikt of in gebieden met veel verkeer worden geplaatst, zoals je trap.

Kunststof tapijtlopers kunnen ook in een grote verscheidenheid aan stijlen en kleuren worden geleverd. Dit betekent dat je het niet echt moeilijk zult hebben om ze te matchen met je interieur.

They zijn bedoeld om te voorkomen dat uw traptapijten vuil, stof, vlekken en andere dingen of elementen ophopen die ze vuil kunnen maken. Dit kan een hoop stofzuigen en onderhoud schelen.

Er zijn 2 soorten kunststof tapijtlopers, de permanente en de tijdelijke. De permanente plastic tapijtloper heeft een getextureerde onderkant die hem op zijn plaats houdt en ervoor zorgt dat er geen wegglijden is, terwijl de tijdelijke gemaakt is van opgerold plastic dat is aangelegd voor zeer tijdelijk gebruik (24 uur of minder).

Vinyl loper

Soorten traplopers (materialen en installatie) (5)Bekijk deze vinyl tapijtloper opAmazon [gesponsorde link]

Vinyl tapijtlopers zijn eenvoudig te installeren. Ze zijn iets dat u zelf kunt doen, omdat ze erg gebruiksvriendelijk kunnen blijken te zijn. Ze zijn meestal gemaakt van vinylplanken of -tegels en kunnen gemakkelijk worden neergelegd en gewoon worden verwijderd en geplakt. Ze hoeven niet echt vastgespijkerd te worden tijdens het installatieproces.

Ze worden geleverd in klik- en vergrendelsystemen waarmee ze kunnen worden geïnstalleerd als een soort zwevende vloer. Als je te maken hebt met grotere ruimtes, kan het nodig zijn om een ​​soort vinyllijm aan te brengen zodat deze beter kan hechten aan de ondervloer.

Zolang de vloer waterpas is, hoeft u geen speciaal gereedschap te gebruiken voor de installatie. Zelfs een totale beginner kan deze klus klaren. Dit is een van de gemakkelijkste vloeropties om thuis te installeren. Ze kunnen ook heel betaalbaar zijn, met planken die ongeveer $ 1 tot $ 10 per voet kosten.

Dit kan vrij goedkoop zijn in vergelijking met de andere opties voor tapijtlopers. U kunt ook helemaal afzien van het inhuren van geschoold werk, wat ook behoorlijk duur kan zijn.

Vinyl kan worden gemaakt om eruit te zien als hout, tegels of vrijwel alles wat u maar kunt bedenken. Zolang het op de markt wordt aangeboden, is dit vrijwel goed te doen. De prijsstelling is vrij vriendelijk in vergelijking met andere hout- of timmerwerkopties

Loper van polypropyleen

Soorten traplopers (materialen en installatie) (6)Polypropyleen tapijtlopers zien er natuurlijk uit en voelen ook zo aan. Als je op zoek bent naar een meer organisch gevoel voor je trappen, dan zijn ze zeker het overwegen waard. Ze zullen een zacht gevoel onder de voeten kunnen geven en er wordt gezegd dat ze heel erg aanvoelen als wollen vloerkleden zonder het prijskaartje.

Ze kunnen gemakkelijk worden onderhouden, omdat bekend is dat ze vrij goed bestand zijn tegen vlekken, dus het is geen probleem om af en toe wat vloeistof te morsen, omdat je ze gewoon gemakkelijk kunt opvegen.

Ze zijn ook betaalbaar, dus als u op zoek bent naar iets esthetisch zonder noodzakelijkerwijs het budget te overschrijden, kunnen tapijtlopers van polypropyleen u aan het einde van de dag zeker waar voor uw geld geven.

Het enige nadeel van dit type tapijtloper is echter dat het niet zo duurzaam is als wol. Het kan na verloop van tijd gaan rafelen en kan ook vervuild raken door voortdurende slijtage.

Zoals ze zeiden, je krijgt echt waar je voor betaalt. Dus zelfs als het in het begin redelijk goed is, zal het niet zo duurzaam zijn of zo lang meegaan als een wollen vloerkleed. Lees meer overpolypropyleen versus wollen tapijtenhier.

Nylon loper

Soorten traplopers (materialen en installatie) (7)Nylon krijgt niet de juiste hoeveelheid krediet die het verdient. Als je je ooit hebt afgevraagd ofnylon tapijthardlopers zijn het geld waard, ja dat zijn ze.

Bovendien kunnen ze ook zorgen voor een geweldige dekking voor gebieden met veel voetverkeer. Ze kunnen ook ongelooflijk zacht aan de voeten zijn, dus het op en af ​​lopen van de trap kan een zeer comfortabele ervaring zijn als je nylon tapijtlopers onder de voeten hebt.

Ze hebben ook de langste levensduur in vergelijking met andere tapijtlopermaterialen. Dit maakt ze een geweldige investering om te overwegen. Deze hoeveelheid sterkte en duurzaamheid brengt echter zeker bepaalde kosten met zich mee.

Nylon tapijtlopers staan ​​bekend als een van de duurste materialen die er zijn. Een ander nadeel van nylon tapijtlopers zou de impact op het milieu moeten zijn. Ze hebben geen natuurlijke materialen en dit kan op de lange termijn schadelijk zijn voor het milieu

Jute loper

Jute tapijtlopers bieden unieke texturen en een bijzondere esthetiek die anders is dan alle andere. Ze voelen goed aan de voeten en meer dan dat, ze kunnen contrasten bieden van zachtheid en ruwheid van de ruwheid van het natuurlijke materiaal, enzovoort. Het zorgt voor een zeer interessante algehele look en feel.

Meer nog, jute tapijtlopers bieden neutraliteit en veelzijdigheid op het gebied van design. Omdat het normaal gesproken de natuurlijke bruine kleur heeft van gedroogd riet of gras, kan het werken als een brug om uw kleurenschema's voor de trap helemaal naar voren te brengen. Dit betekent dat je het gemakkelijk kunt combineren met elk ontwerp of kleurenschema of zelfs met materialen.

Jude-tapijtlopers zien er eclectisch uit, dus als je je trappen net dat beetje extra wilt geven, is dit zeker het overwegen waard. Ze zijn gemaakt van gedroogde plantenvezels, dus ze zijn ook duurzamer en vriendelijker voor het milieu in vergelijking met andere tapijtvezelmaterialen.

Welk materiaal is het beste voor een hardloper?

Het beste materiaal voor een tapijtloper is synthetisch nylon. Het biedt zowel veiligheid als duurzaamheid en sterkte van het hoogste niveau.

Een ding dat u altijd in gedachten moet houden, is het feit dat trappen drukbezochte gebieden zijn. Dit betekent dat het van cruciaal belang voor u is om een ​​tapijtloper te kiezen die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook duurzaam genoeg is om de hoeveelheid voetverkeer te weerstaan ​​en die ook iedereen veilig houdt.

Hoewel andere hoogwaardige materialen zoals wol warmte kunnen bieden en een manier zijn om vuil en vlekken af ​​te weren, kunnen ze ook behoorlijk duur zijn en passen ze misschien niet in het budget van de meeste huishoudens. Synthetisch nylon staat nog steeds als het beste materiaal voor traptapijten in termen van functie, vorm en kosten.

Wat is de beste antisliploper?

Soorten traplopers (materialen en installatie) (8)Letterlijk elk materiaal dat er is, kan een antislip tapijtloper zijn. Je moet gewoon echt zorgen voor wat er onder zit. De eenvoudigste oplossing voor dit specifieke type uitdaging is om te kiezen voor een tapijt van hoge kwaliteit.

Zelfs als u een ander type vloerbedekking onder uw traploper heeft, moet u altijd wat kussentjes onder uw vloerkleden leggen. Deze pads beschermen zowel uw tapijtloper als uw eigenlijke tapijt.

Tapijtmatten zijn eenvoudig en ongelooflijk slim als het gaat om het op zijn plaats houden van uw traploper. Dit maakt ze zoveel veiliger en zo veel comfortabeler onder de voeten.

Als u problemen heeft met het wegglijden van uw tapijtloper, zijn er verschillende manieren om een ​​loper op zijn plaats te houden naast een antisliprug. U kunt dubbelzijdige tapijttape gebruiken of een ander tapijtgrijperproduct met een laag rubber eronder.

Afmetingen traploper

Soorten traplopers (materialen en installatie) (9)Er zijn bepaalde normen als het gaat om de afmetingen die bij traplopers in acht moeten worden genomen. Een goede vuistregel om te observeren zou gaan voor mensen met een breedte van 20 inch tot 48 inch. De meest voorkomende standaard die wordt waargenomen voor de breedte van tapijtlopers is 27 inch.

Het is echter belangrijk op te merken dat er enkele gevallen zijn waarin de trap onregelmatige afmetingen of afmetingen heeft.

Als dit het geval is voor uw huis, is het aanbevolen dat u een marge van minimaal 1,97 inch of 5 cm heeft aan weerszijden van uw lopers versus de rand van de eigenlijke trap. Lees meer overhoe tapijtmaten te kiezenhier.

Runner installatie

Soorten traplopers (materialen en installatie) (10)Hoewel het er een beetje intimiderend uitziet, is het installeren van tapijtlopers op je trap helemaal niet zo ingewikkeld. met niet meer dan een paar tools en wat basiskennis is dit zeker iets dat je zelf kunt doen. Hiervoor heb je twee hoofdgereedschappen nodig: een nietpistool en natuurlijk je tapijtloper.

Je hebt de mogelijkheid om een ​​bolsterbeitel mee te nemen of iets met een plat uiteinde dat je als schraper kunt gebruiken. De bolsterbeitel zorgt ervoor dat u een schone vouw krijgt, vooral op het gedeelte waar de treden de stijgbuis raken.

Het eenvoudigste type installatie van tapijtlopers is dat u slechts één uiteinde van de tapijtloper bovenaan uw trap hoeft te leggen, eigenlijk waar u het wilt laten beginnen. Gebruik een nietpistool om het met regelmatige tussenpozen te nieten. Ga met wat er goed uitziet en goed voelt.

Als je het gevoel hebt dat het een beetje in de war raakt, trek je de nietjes los met behulp van een platte schroevendraaier en begin je opnieuw. Het zal je verbazen hoe gemakkelijk het is om het onder de knie te krijgen.

Blijf doorgaan en gebruik je bolsterbeitel om je hardloper in de hoeken van de trap te vouwen. Zorg ervoor dat u zo dicht mogelijk bij de vouw niett. Als je de tapijtloper eenmaal over een trap hebt vastgezet, kun je gemakkelijk doorgaan naar de volgende.

Als je eenmaal aan de voet van de trap staat en je hebt toevallig wat overtollig tapijtlopermateriaal over, kun je dit gemakkelijk afknippen met een schaar.

Vouw de extra 2 inch of zo op en zorg ervoor dat je de rand onder de loper verbergt, zodat je een mooie en schone rand in de trap overhoudt.Als je een houten vloer hebt, kan extra vloerkleedmateriaal worden gebruikt om onder meubels te beschermen.

Hoeveel loper voor de trap?

Soorten traplopers (materialen en installatie) (11)Als u een ruwe schatting wilt hebben van de hoeveelheid loper die u daadwerkelijk nodig heeft voor uw trap, neem dan nota van deze berekening. Tel het aantal treden dat uw trap heeft en vermenigvuldig dit tot het totale aantal inches (in hoogte) per trap.

Deel het dan door 12, zodat je uitkomt op de berekening van de totale lineaire voet die nodig is als je trap recht is.

Voeg voor het geval dat een extra voer van tapijtloperlengte toe. Je kunt het eigen risico altijd afsnijden als je het uiteindelijk niet meer nodig hebt. Het is beter om een ​​beetje extra te hebben om af te snijden in plaats van helemaal te kort te komen.

De gebruikelijke toeslag voor de treden in de trap (treden zijn de vlakke delen waarop u stapt), kan vanaf 25 cm zijn. De stijgbuis of de achterkant van de trap is meestal 8 inch, geven of nemen.

Dit betekent dat een goede voorbeeldberekening dit zou zijn: 3 voet (breedte van de trap) X 18 inch (10 inch voor het loopvlak en 8 inch voor de stootbord). Dit is de hoeveelheid tapijtloper die je nodig hebt.

Opvulling onder hardlopers nodig?

Een goede traploper installatie is belangrijk. Dit kan het uiterlijk van de trap waarmee je hem siert echt verbeteren en het kan de constructie ook veel veiliger maken voor jou en voor de rest van de mensen in je huis. Door wat kussens toe te voegen, kan het tapijt er zoveel langer bovenop blijven liggen.

De eigenlijke traplopers zelf hebben wel een klopje nodig. Tenzij u kiest voor een traplopermateriaal met een ingebouwde anti-clip-achterkant, moet u altijd deze extra veiligheidsmaatregel gebruiken.

Het is geweldig om ervoor te zorgen dat je je hardloper op zijn plaats kunt houden. Het is ook geweldig om een ​​beetje kussen op de trap te houden. Het kan je voeten aan het eind van de dag veel zachter en zo veel comfortabeler maken.

Wat is er nodig om hardlopers te bestellen?

Soorten traplopers (materialen en installatie) (12)Bekijk deze tapijt traptreden bijAmazon [gesponsorde link]

Het eerste waar u op moet letten bij het bestellen van een traploper is de breedte van de loper. Hoe breed moet je traploper zijn? Het antwoord hierop zou ook afhangen van de breedte van uw eigenlijke trap. Hier zijn enkele algemene vuistregels om uit te checken:

Als uw trap ongeveer 3 voet breed is, moet de aanbevolen afmeting van de traptapijtloper die u nodig heeft 27 inch breed zijn.

Deze hoeveelheid breedte biedt een geweldige dekking en is genoeg om niet het gevoel te hebben dat je op een smal stuk tapijtloper loopt. Het is ook niet zo breed dat het de trap in het algemeen overweldigt.

Voor trappen die iets breder zijn, laten we zeggen dat ze ongeveer 4 tot 5 voet breed zijn; we raden een traptapijtloper aan met een breedte van ongeveer 32 tot 33 inch. Dit geeft aan weerszijden een goede hoeveelheid kale vloer zonder de totale grootte en het uiterlijk van de trap te verminderen.

Mocht je toevallig trappen op maat hebben die buiten de standaardmaten vallen die niet binnen de genoemde maten vallen, dan kun je het beste gewoon een traploper op maat laten maken. Op deze manier kunt u het op maat maken volgens de specifieke afmetingen, zodat het op schaal is.

Heb je een favoriet type traplopertapijt? Deel uw favoriete producten en hun voordelen in de opmerkingen. Bezoek onze tips voor debeste manier om tapijt op trappen schoon te makenvoor meer opgetogen inhoud.

Soorten traplopers (materialen en installatie) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6213

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.