Kuinka lopettaa muistopuheen vaikuttava: 20+ lopetusriviä | Kakku blogi (2024)

Kakku arvostaa eheyttä ja läpinäkyvyyttä. Noudatamme tiukkaatoimituksellinen prosessitarjota sinulle parasta mahdollista sisältöä. Saatamme myös ansaita palkkioita kumppanilinkkien kautta tehdyistä ostoksista. Amazon Associate -jäsenenä ansaitsemme vaatimukset täyttävistä ostoksista. Lue lisää sivuiltammetytäryhtiön paljastaminen.

Kun on kysemuistopuheen kirjoittaminen, oikeiden loppusanojen löytäminen voi olla vaikein osa. Muistopuheen viimeisten sanojen kirjoittaminen saattaa tuntua viimeisiltä jäähyväisiltä rakastamallesi ihmiselle. Kirjoitusprosessin aikana saatat muistaa erityisiä muistoja.

(Saat lisäapua kaikkiin monimutkaisiin tehtäviin, joita saatat kohdata rakkaan menettämisen jälkeen, tutustumallatappion jälkeinen tarkistuslista.)

Siirry eteenpäin näihin osiin:

 • Käytä inspiroivaa lainausta
 • Lisää huumoria
 • Jaa Sanansa
 • Soita kappale
 • Jaa runo
 • Ole spontaani
 • Esimerkkejä muistopuheen loistavista lopetuslinjoista

Muistojen muistamisesta ja niiden paperille pukemisesta voi tulla hyvin terapeuttista. Kun on aika kirjoittaa loppuhuomautukset, saatat olla epävarma siitä, mitä sanoa. Vastahakoisuus lopettaa ylistyspuheenvuoro on normaalia. Ei ole helppo lopettaa jotain, joka juhlii jonkun rakastamasi elämää.

COVID-19-vinkki:Jos isännöit aZoom hautajaisetkäyttämällä palvelua kutenKokoonnumme, muista testata ääntäsi ennen palvelua, jotta sekä online- että henkilökohtaiset vieraat kuulevat sinut selvästi.

Tässä on joitain ehdotuksia, kuinka voit lopettaa muistopuheen.

Käytä inspiroivaa lainausta

How to End a Eulogy with Impact: 20+ Closing Lines | Cake Blog (1)

Joskus on helpompi käyttää jonkun toisen sanoja lopettaaksesi ylistyspuheen. Ajattele rakkaasi suosikkikirjailijaa/näyttelijää ja tutki hänen lainauksiaan. Lainauksen käyttäminen lopussa auttaa lievittämään "oikean sanomisen" painetta. Voit lukea muutaman lainauksen ja kutsua yleisön pohtimaan niitä.

Ammattilaisen vinkki: Etsi tarjous, joka edustaa rakkaasi. Kun olet lukenut jokaisen lainauksen, yritä sitoa muistiin tai yksi tai kaksi lausetta selittääksesi sen merkityksen. Se saattaa vaikuttaa melko yksinkertaiselta, mutta se on ihana tapa päättää muistopuhe.

» LISÄÄ:Suunnittele eteenpäin luottavaisin mielin.Lunasta ilmainen jäsenyytesi nyt.

Lisää huumoria

Nauru voi olla paras lääke. Jos sinulla on hauska tarina kerrottavana rakkaastasi, nyt on sen aika. Hautajaiset ja muistomerkit ovat usein synkkiä, eikä nauru ole aina tervetullutta. Uskalla olla erilainen. Kerro hauska tarina rakkaastasi ja kutsu yleisö nauramaan. Yhdessä nauramalla voit keskittyä rakkaasi elämän myönteisiin yksityiskohtiin.

Provinkki:Yritä kertoa tarina ikään kuin keskustelet sen sijaan, että lukisit valmiista sanoistasi. Auta itseäsi lisäämällä muistiinpanoihisi vain muistutus tarinasta koko tarinan sijaan.

Voit kirjoittaa muistiin ”tarinan telttaretkestä” tai ”ensimmäisen mangon syömisen” kehotuksesta. Kerro tarina orgaanisesti. Kuvittele rakkaasi istuvan yleisössä hymyillen ja muistelemassa kanssasi.

Jos puhut aikanavirtuaaliset tai online-hautajaiset, jaa joitakin typeriä kuvia vainajasta online-vieraille ja kommentoi kommentteja.

Tiedätkö kuinka haluat tulla muistetuksi?

Kerro läheisillesi. Luo ilmainen Cake-elämän loppusuunnitteluprofiili ja jaa hautajais-, perintö-, laki- ja terveysvalintasi välittömästi.

Aloita suunnittelu

Jaa Sanansa

Muistopuheen lopettaminen rakkaasi sanoilla voi olla varsin merkityksellistä. Voit jakaa kirjeen tai kortin, jonka he kirjoittivat sinulle, tai reseptin, jonka he kirjoittivat muistiin. Heidän sanojensa lukeminen ja niiden ääneen sanominen voi olla kaunis tapa juhlia heidän elämäänsä.

Jos jaat kirjeen, jonka he kirjoittivat sinulle, harkitse kirjeen teeman korostamista. Halusivatko he sinun tietävän jotain vai oliko se "ajatellen sinua"? Jos luet käsin kirjoitetun reseptin, harkitse sen tulostamista perheellesi ja ystävillesi.

Provinkki:Voit halutessasi jakaa videon tai tallenteen, jossa he puhuvat. Tämä luo dynaamisen ylistyksen. Ja sen avulla rakkaasi voi osallistua heidän muistopuheeseensa.

Soita kappale

Joskus sinulla ei ole sanoja lopettaaksesi ylistyspuheen. Jos näin on, harkitsesoittamassa hautajaislauluajoka kuvaa rakkaasi elämää. Saatat sanoa jotain kuten: "On vaikea löytää oikeita sanoja ihmisestä, joka on tehnyt niin suuren vaikutuksen elämäämme. Haluaisin soittaa kappaleen, joka vangitsee [name]:n olemuksen."

Musiikki on erittäin parantavaa, ja kun kuuntelemme sitä yhdessä, vähän taikuutta avautuu. Laulun sanojen hiljainen heijastus voi toimia muistopuheen parantavana lopetuksena.

Provinkki:Jos rakkaasi oli intohimoinen musiikkiin tai jos sinulla on paljon kappaleita, jotka muistuttavat sinua, voit koota soittolistan ja jakaa senSpotify lahjakorttiainutlaatuisena myötätuntolahjana jollekin muulle, joka oli myös vainajan lähellä.

» LISÄÄ:Testamentti on vasta ensimmäinen askel.Hanki kaikki tarvitsemasi asiakirjat.

Jaa runo

How to End a Eulogy with Impact: 20+ Closing Lines | Cake Blog (2)

Joillekin ihmisille runon kirjoittaminen voi olla epämuodollisempi tapa ilmaista tunteita. Jos pidät runoudesta, sinun on ehkä helpompi kirjoittaa runo lopettaaksesi ylistyspuheen. Kirjoittaminen jotain hieman luovempaa voi auttaa sinua käsittelemään suruasi.

Jos kirjoittaminen ei ole erikoisalaasi, tutki runoja ja löydä runoja, jotka puhuttelevat sinua. Sen ei tarvitse liittyä kuolemaan. Löydä jotain, mikä saa sinut ajattelemaan rakkaasi. Ehkä keskity siihen, kuinka rakkaasi eli elämänsä. Tai mitä he edustivat tässä maailmassa. Tai voit valita runon, joka puhuu elämästä ja rakkaudesta. Mitä tahansa valitsetkin, runo voi olla läheinen muistopuheeseesi.

Ole spontaani

Jos muistopuheen lopetuksen kirjoittaminen tuntuu liian pelottavalta, harkitse puheenvuoroa. Luota siihen, että pystyt jakamaan kauniita muistoja rakkaastasi sydämestäsi.

Ihmiset eivät harjoittele, kun he jakavat tarinoita ruokapöydän ääressä. Saatat huomata, että improvisoimalla olet enemmän läsnä hetkessä. Anna itsesi ilmaista sydämestäsi, harjoittelematta. Jotkut parhaista puheista ja muistopuheista ovat aitoja ja ei niin hienostuneita.

Provinkki:Älä paina tunteita alas, jos niitä syntyy. On inhimillistä ja luonnollista itkeä sydämellisen jaon aikana.

Esimerkkejä muistopuheen loistavista lopetuslinjoista

Tarvitsetko vielä inspiraatiota? Voit vapaasti saada inspiraatiota, muokata tai varastaa alla olevista loppuriveistä.

» LISÄÄ:Valmistaudutko läheisen menettämiseen?Hanki tukea nyt.

Lopettaa muistopuheen äidille tai isälle

Loppu aylistyspuhe isälle,äidille, tai kuka tahansa vanhempi voi herättää paljon tunteita. Anna itsesi tuntea. Luota, että selviät siitä. Tässä on joitain ehdotuksia siitä, miten voit lopettaa puheesi.

 • Mikä perintö, mikä elämä. Kutsun teitä jokaista pitämään isäni/äitini [nimi] elossa sydämissään. Olimme jokaista kosketuksissa heidän läsnäolostaan ​​ja olemme parempia sen ansiosta. Kiitos, että olet täällä ja teit äitini/isäni elämästä niin merkityksellisen.
 • Äiti/isä, sinua tullaan kaipaamaan kovasti. Tiedän, että läsnäolosi on aina kanssani. Kiitos, että olet niin uskomaton roolimalli ja että rakastat minua ehdoitta. Toivon, että olen tehnyt sinut ylpeäksi.
 • Tämä ei ole hyvästi. Kuten monet teistä tietävät, äidilläni/isälläni oli erittäin vahva usko. He uskoivat [lisää uskomus]. Tiedän, että hän on nyt rauhassa. Nyt on meidän vuoromme elää elämää täysillä ja pitää heidän perintönsä elossa.
 • "Älä sano surussa 'häntä ei ole enää', vaan kiitollisena siitä, että hän oli." – Heprealainen sananlasku. Äiti/isä, aion jatkossakin juhlia elämääsi kaikessa mitä teen. Olen niin kiitollinen, että sain sinut vanhempana.

Lopettaa muistopuheen veljelle tai sisarelle

Sisaruksen ylieläminen voi tuoda vaikeita tunteita pintaan. Tässä on joitain päätteitä, jotka auttavat sinua välittämään tunteesi ilman, että joudut hukkumaan.

 • Kun päätän tämän muistopuheen, haluaisin jakaa yhden suosikkihauskista tarinoistani henkilöstä [nimi]. Nauroimme paljon yhdessä. Tulen kaipaamaan yhteisiä typeriä aikoja. He eivät ehkä pidä siitä, että kerron tämän tarinan, mutta se on yksi suosikeistani [jaa hauska muisto].
 • Siskoni/veljeni rakasti kappaletta [lisää otsikko]. Lauloimme sitä yhdessä lapsena. Haluaisin pelata sen heidän kunniakseen tänään.
 • Kaikista maailman veljistä/sisaruksista sinä olit minun. Oli kunnia olla veljesi/sisaresi. Tulen kaipaamaan keskustelujamme ja typeriä seikkailujamme. Mutta ennen kaikkea tulen kaipaamaan ystävyyttämme. Kiitos, että olet veljeni/sisareni ja ystäväni.
 • "Veljet ja sisaret ovat yhtä lähellä kuin kädet ja jalat." - Vietnamilainen sananlasku. Sanat eivät voi ilmaista kuinka paljon kaipaan sinua. Kiitos [name], että olet paras ystäväni. Tulet aina olemaan osa minua.

Lopettaa muistopuheen ystävälle

Viimeisten jäähyväisten sanominen ystävälle muistopuheessa ei ole helppoa. Puhu sydämestä ja luota siihen, että sanomasi riittää.

 • [Name] tiesi aina kuinka piristää minua ja saada minut nauramaan. Lopuksi haluaisin jakaa muutaman muiston, jotka nauravat vielä tänäkin päivänä [jaa 1-2 muistoa].
 • Kaikki täällä ovat onnekkaita, kun he tunsivat [nimi]. Tiedän, että [name] on kanssamme tänään ja hymyilee kauniille muistoille, joita olemme jakaneet. Kiitos parhaan ystäväni puolesta.
 • "Todellinen ystävyys syntyy, kun kahden ihmisen välinen hiljaisuus on mukavaa." – David Tyson. Vietimme paljon hiljaisuuden hetkiä. Haluaisin kutsua teidät jokaisen hetkeksi hiljaiseen pohdiskeluun [nimi]:n kunniaksi.
 • Kaikista maailman ihmisistä valitsit minut parhaaksi ystäväksesi. Käytän tätä arvonimeä kunnialla ja kiitollisuudella. Oli ihanaa saada sinut elämääni. Kiitos, että olet kumppanini tässä suuressa seikkailussa, jota kutsumme elämäksi.

Muistopuhe ei ole hyvästi

Kun ihmiset ajattelevat muistopuhetta, he kuvittelevat sen olevan viimeiset sanat, jotka he puhuvat rakkaansa. Vaikka se on menetelmä, jota käytämme kunnioittaaksemme rakkaitamme, se on vasta heidän perintönsä alkua. Kuoleman jälkeen voimme silti pitää ne lähellä sydäntämme pohdiskelemalla muistoja tai fyysisellä muistutuksella, kutenmukautettu uurnataituhkaustimantti.

Muistopuhe on kutsu sytyttää muistoja rakkaastasi. Ja pitääkseen heidän läsnäolonsa elossa. Puhu hänen nimensä ääneen, kerro heistä ystävillesi ja anna tämän henkilön muiston kantaa mukanasi.

Suru voi kasvaa ja se on okei. Muistuta itseäsi, että se on luonnollinen osa prosessia, ja toivota se tervetulleeksi. Tunne tunteesi ja mieti rakkaasi muistoja. Käytä sitä tapana juhlistaa niitä. Vaikka heidän fyysinen ruumiinsa on kuollut, he elävät edelleen mielessäsi ja sydämessäsi. Muistopuhe ei ole hyvästit. Se on muistutus ihmisen vaikutuksesta elämääsi. Muistamalla pidät siteen hengissä.

Jos tarvitset lisää apua, tutustu oppaihimmehautajaiset muistopuheenjakuinka aloittaa muistopuhe.

Kuinka lopettaa muistopuheen vaikuttava: 20+ lopetusriviä | Kakku blogi (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 6169

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.