Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (2024)

Download de Homes & Gardens-nieuwsbrief

Alle laatste interieurtrends, deskundig advies en inspirerende ideeën, direct in je inbox!

Bedankt voor uw aanmelding bij Homes & Gardens. U ontvangt binnenkort een verificatie-e-mail.

Er was een probleem. Ververs de pagina en probeer het opnieuw.

Ideeën voor trapverf kunnen een functionele noodzaak veranderen in een opvallende eigenschap. Het schilderen van de trap zelf is een gelegenheid om de kleur en details te introduceren die je anders van een tapijt of traploper zou krijgen, en de balusters, leuning, nieuwel en stringer, samen met de trapmuur, bieden allemaal een canvas voor verf.

Het schilderen van de trap biedt de mogelijkheid voor creativiteit als onderdeel van jegang ideeën, of kan de trap eenvoudig een verfijnde en nette afwerking geven, en de juiste verf kan een duurzame afwerking zijn met een blijvend mooie uitstraling.

Zet de toon voor de rest van je huis met deverf ideeënin onze selectie.

Ideeën voor trapverf

Ideeën voor trapverf kunnen verf gebruiken op gebieden zoals de stootborden, treden, de nieuweling, baluster en leuning, delen zoals de stringers aan weerszijden, en op elke muur ernaast in elke gewenste combinatie voor uwtrap ideeën.

Ontdek hieronder onze top 15 ideeën voor trapverf voor handige tips en inspiratie.

1. Verhoog een volledig wit schema

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (1)

(Afbeelding tegoed: David Giles)

Als je een geheel wit schema op een overloop of in een gang subtiel wilt verbeteren, is het toevoegen van een scheutje verf aan je trap een geweldige manier om kleur en persoonlijkheid toe te voegen.

Het kiezen van kleuren die je al in andere kamers in huis hebt gebruikt, is een goede plek om te beginnen, omdat het een samenhangende look creëert. De trap is echter ook de perfecte plek om avontuurlijk te zijn; het gebruik van gedurfde, levendige kleuren waar je in andere kamers misschien uit de buurt van bent gebleven, creëert een uniek brandpunt en designkenmerk.

In dit huis geeft de felrode leuning een vleugje kleur aan een geheel wit schema. Een simpele maar effectieve touch, de rode verf coördineert perfect met de gekleurde lijsten en kunstwerken, waardoor een speels, opvallend ontwerp ontstaat.

2. Verf de lambrisering

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (2)

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Het schilderen van de lambrisering op een trap geeft een moderne draai aan deze traditionele functie en decoratieve techniek.

Er zijn veelideeën voor trapbekleding, maar een frisse verflaag zal dit vaak over het hoofd geziene deel van het huis gegarandeerd naar een hoger niveau tillen. Of je nu kiest voor gedurfd of subtiel, de lambrisering van je trap verfraaien met verf is een gemakkelijke manier om de ruimte te transformeren.

3. Creëer een tegeleffect

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (3)

(Afbeelding tegoed: Jan Baldwin)

Een eenvoudige manier om hetzelfde mooie effect te bereiken als een strakke, betegelde trap. Wees creatief en gebruik verf om ingewikkelde patronen en tegelvormen op je trap te creëren.

In dit schema creëert het prachtige mozaïektegelpatroon een uitnodigend, mediterraan gevoel, waarbij het verfontwerp een aanvulling vormt op het blauwe patroonbehang en de groene accenten. Perfect voorideeën voor entreetegels, dit unieke tegeleffect maakt de trap tot een centraal, opvallend middelpunt in de kamer.

4. Verbind de trap met de rest van de woning

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (4)

(Afbeelding tegoed: Philip Lauterbach)

Zoals besproken, kan de trap vaak over het hoofd worden gezien bij het inrichten van het huis. Een gebied dat u fysiek verbindt met andere kamers en ruimtes, zorg ervoor dat deze verbinding ook wordt weerspiegeld in uw ontwerp- en verfkeuzes.

In deze prachtige hal creëert de klassieke combinatie van wit en blauw een uitnodigende, harmonieuze entree. Door de verf naar de trap te brengen en ze te verbinden met de gang en daarbuiten, ontstaat een samenhangende en verfijnde uitstraling. Het gebruik van een eenvoudig kleurenpalet zal helpen om een ​​ontwerp van tijdloze elegantie te creëren.

5. Gebruik allemaal één kleur

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (5)

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Door slechts één verfkleur op uw trap te gebruiken, kunt u uw trap zowel laten opgaan als opvallen. Vervolgens kunt u andere kleuren en texturen injecteren door middel van decoratieve items en accessoires.

De frisse witte verf die hier op de overloop en het trappenhuis is gebruikt, zorgt voor een verbonden, ontspannen sfeer. Door je trap af te stemmen op dezelfde verf die op je vloerplanken in andere aansluitende kamers ligt, creëer je gegarandeerd een strakke en verenigde look.

Kiezen voor tonale kleuren zal ook een soortgelijk effect creëren, voor meer kleurinspiratie voor uw trapverfideeën, zie onzekleurenwielgids.

6. Introduceer individuele details

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (6)

(Afbeelding tegoed: JL Design)

Benieuwdhoe een trap te versieren? Maak je geen zorgen, deze trapverfideeën kunnen persoonlijkheid toevoegen aan een functioneel deel van het huis.

'Als ontwerper hou ik er absoluut van om speciale details aan trappen toe te voegen en interesse te wekken voor wat meestal slechts een doorgang is', zegt Jessica Davis, hoofdontwerper vanJL-ontwerp.

'Toen mijn twee jongens nog maar twee en drie waren en leerden tellen en leren omgaan met trappen, besloot ik cijfers aan de trap toe te voegen om het beklimmen leuk en leerzaam te maken. Dit kan eenvoudig worden bereikt met een sjabloon en verf of een sticker.'

7. Gebruik verf voor een kenmerkende trapmuur

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (7)

(Afbeelding tegoed: Benjamin Moore)

Verf kan worden gebruikt om de aandacht op een paneel te vestigentrap muurom het nog meer een kenmerk te maken of de lambrisering langs een hele vlucht loopt of deel uitmaakt van een landingsgebied. In dit huis geeft een donkere tint - Smokestack Grey van Benjamin Moore - het schema moderne geloofsbrieven.

De stootborden van de trap zelf zijn geverfd in zacht Distant Grey om het effect te verlichten, terwijl het rijke donkere hout van treden en overloop zichtbaar blijft.

8. Ga donker voor drama

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (8)

(Afbeelding tegoed: Benjamin Johnston Design)

Wit is een klassiekergang verfafwerking voor trappen en de trapwand, maar overweeg om een ​​statement te maken met een donkere tint.

'We hebben deze entreehal en trap (evenals het gebied onder de trap) bekleed met een houten paneelontwerp voor duurzaamheid en stijl', zegt Benjamin Johnston vanBenjamin Johnston-ontwerp. 'Omdat de 25 voet grote entreehal een groot aantal ramen heeft, wordt het gebied overspoeld met natuurlijk licht, wat betekent dat we kunnen kiezen voor een donkerdere, rijkere tint.

'We hebben de kamer bekleed met Sherwin-Williams Storm Cloud (SW 6249) die gedurende de dag verandert van grijs naar blauwgrijs naar blauw als het licht verandert. We hebben deze kleur ook doorgevoerd op de stootborden van de trap om de consistentie te behouden.'

9. Gebruik verf om patronen te creëren

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (9)

(Afbeelding tegoed: Crown Paints)

Het gebruik van een traploper of tapijt is niet de enige manier om patroon naar een trap te brengen; verf kan worden gebruikt voor een indrukwekkend effect.

'Met stencils kun je strepen van verschillende groottes schilderen om een ​​eenvoudig en speels kenmerk te bereiken', zegt Kathryn Lloyd,Kroonkleur adviseur.

'Ik zou aanraden om neutrale tinten als basis te gebruiken en een vleugje kleur te injecteren met veelzijdige tinten zoals groen of blauw. Vooral blauw zal door zijn lichte en gevederde uitstraling een ontspannen sfeer creëren in de entree van de woning.’

10. Contrasteer een trap met een loper

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (10)

(Afbeelding tegoed: Roger Oates)

Als je een hardloper gebruikt, denk dan aan ideeën voor het schilderen van trappen die het kunnen laten opvallen voor een opvallend resultaat. In deze gang zijn zowel traptreden als stootborden zwart geverfd om contrast te creëren met de groene loper.

Het kiezen van deze verftint verbindt ook de trap met de patroontegel van de gangvloer met de witte spindels van de trap, nieuwel en leuning die de tweede tint van de tegel herhalen.

11. Wissel verftinten af

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (11)

(Afbeelding tegoed: Benjamin Moore)

Op zoek naar ideeën voor trapverf die zowel elegant als creatief zijn? Laat je inspireren door dit ontwerp van Benjamin Moore, waar de twee grijstinten boven en onder de dado in de hal worden herhaald op afwisselende stootborden van de trap.

Wit voor de treden en de rand zorgt voor een frisse afwerking tussen de twee moderne tinten die een frisse draai geven aan een traditionele gang.

12. Voeg een hoogtepunt toe

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (12)

(Afbeelding tegoed: Little Greene)

Kies ideeën voor trapverf die een decoratieve verrassing introduceren. In deze gang zorgt het schilderen van een gedurfde oranje streep met authentieke referenties uit de jaren 70 net boven de witte trap van de trap voor een levendig hoogtepunt dat de aandacht trekt naar de trap, inclusief de elegante en sierlijke balusters waardoor de kleur verschijnt.

Twee grijstinten voor de trapwand en de lambrisering geven de prachtige trap een eigentijdse twist.

13. Verleng de muurkleur

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (13)

(Afbeelding tegoed: Dulux)

Creëer een indrukwekkende omlijsting voor een trap die aan beide zijden is omsloten door muren. Op deze trap wordt de goudgele kleur onder de dado doorgetrokken naar de stringer om een ​​volledige kleur te creëren.

Het bovenste deel van de trapwand is ondertussen afgewerkt in een volwassen roze tint voor een algemene indruk van warmte en welkom. De tinten worden aangevuld met het rijke hout van de treden en stootborden voor een chique resultaat.

14. Match trapverf met de voordeur

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (14)

(Afbeelding tegoed: Benjamin Moore)

Het gebruik van dezelfde verftint voor de voordeur en de traptreden en stootborden creëert een samengetrokken look voor de ingang van een huis. Een zwarte voordeur gaat nooit uit de mode, en de tint is net zo mooi op een trap en in combinatie met witte bekleding en trappanelen.

Volg de leiding van deze hal door een nieuwe paal en leuning in een rijk hout ongeverfd te laten om hun patina te waarderen.

15. Breng een accentschaduw aan

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (15)

(Afbeelding tegoed: Dulux)

Slimme verfideeën voor trappen kunnen ervoor zorgen dat zelfs een relatief compacte trap een decoratieve stoot kan hebben. Dit ontwerp combineert bleke houten treden met de klassieke combinatie van zwart - voor spindels, palen, leuning en muurbalk - en een zacht wit voor de stootborden. Maar een accent van zachtgeel dat dat van de halbank herhaalt voor de stijgbuis voordat de vlucht draait, geeft het ontwerp tassen van persoonlijkheid.

Wat is een goede verfkleur voor trappen?

Wit is een klassieke verfkleur voor trappen en een goed uitgangspunt voor uw overwegingen. 'Het is een afwerking die de aandacht trekt en de details van een elegante trap kan benadrukken', zegt hoofdredacteur Lucy Searle van Homes & Gardens. ‘Bovendien weet je zeker dat witte trapverf niet uit de mode raakt.

'Overweeg ook trendy keuzes zoals rijk organisch groen, diepblauw of grijs.'

Je kunt natuurlijk kleuren combineren met verschillende tinten op de treden en stootborden, of het uiterlijk van een loper creëren met wit aan de linker- en rechterrand van de treden en een gekleurde geverfde afwerking die van de voet van de trap naar boven loopt.

Overweeg ook een ombre-effect op de stootborden, met verschillende tinten van een enkele kleur. Begin met de donkerste tint op de eerste trede en maak vervolgens de stootborden achtereenvolgens lichter naarmate de trap stijgt.

Gaan geverfde trappen lang mee?

Geverfde trappen kunnen lang meegaan, maar het is van vitaal belang dat de juiste verf wordt gebruikt voor het project. Traptreden moeten worden geverfd met vloerverf die is ontworpen om bestand te zijn tegen voetverkeer. Selecteer een verf die geschikt is voor binnenhout voor andere trappen.

Een goede voorbereiding is cruciaal voor het schilderen. Trappen moeten eerst worden geschuurd en gegrond. Er is ook meer dan één laag verf nodig.

Ideeën voor trapverf - 15 manieren om er een brandpunt van te maken met verf (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6071

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.